Verstand komt met de jaren

Vorige week kwam O. verdrietig uit school. Ze was gepest door een klasgenote. Overgeslagen bij het uitdelen van snoepjes, uitgelachen als ze iets zei, vriendinnen proberen af te pakken, het echte meidenwerk dus.

Hoe meer ze vertelde, hoe woester ik werd. ‘Weet je wat je moet doen?’ riep ik, terwijl de druppels spuug mijn mond uitvlogen.

O. keek me vragend aan. ‘Je moet gewoon iets gemeens terug doen. Ehm…. laat haar eens struikelen of geef haar een klap offe……’

‘Dat lijkt me niet zo’n goed idee,’ sprak O. bedaard. ‘Ik vraag wel of ze met me wil praten met de juffrouw erbij als onafhankelijke derde. Dan lossen we het samen wel op. Anders blijven we aan de gang.’

Goh. Verstand komt de jaren, zo blijkt maar weer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *