Streven naar het hoogste

Sommige mensen weten niet goed wat het doel van hun leven is. Ze vinden het moeilijk om vast te stellen hoe hun ideale leven eruit zou zien en tasten als het ware in het duister. Dat probleem heb ik gelukkig niet.

Mijn ideaalbeeld heb ik “zuiver leven” gedoopt. En ik zie het glashelder voor me, al jaren.
Elke dag begin ik vroeg en fris, en heel belangrijk: met een goed humeur. Ik neem een licht ontbijt met de juiste verhouding koolhydraten en vetten tot mij, doe een paar gymnastiekoefeningen om mijn strakke lichaam in de juiste vorm te houden en ga vervolgens kwiek aan de slag.

Na een efficiënte werkdag waarin ik geen seconde heb verspild met stompzinnige zaken als funshoppen op internet, me afvragen wat ik vandaag weer eens moet eten of naar buiten staren en kijken van welke boom de blaadjes vallen, fiets ik opgewekt naar huis. Daar doe ik nog een paar ontspannende doch nuttige dingen, zoals kleine herschikkingen waardoor mijn interieur er opeens verrassend anders uit ziet of een paar huishoudelijke klusjes die ik gebruik om geestelijk ‘leeg’ te worden en de weinige stress die ik onverhoopt gedurende de dag heb opgebouwd geheel van mij af te laten glijden.

Gelouterd en evenwichtig haal ik mijn immer lieve kinderen op zonder een spoor van ongeduld. Dan kook ik een heerlijke, verantwoorde maaltijd met groenten van het seizoen, speel samen met mijn man met mijn kinderen, baad de kinderen en stop ze in bed (eerst een vermakelijk maar zeker ook leerzaam boek van enig niveau voorlezen), waarna ik de tijd heb om me op geestelijk voedsel te werpen: een interessant literair boek (geen strips!), de krant (alleen de langere stukken op de opiniepagina!), een goed en inhoudelijk gesprek met mijn man (niet je frustratie op elkaar afreageren!). En dan weer fris de lakens in, een beetje goede seks en de volgende dag weer opgewekt en monter eruit.

Heel af en toe een lekker glaasje wijn, maar alleen voor het lekker natuurlijk, niet doordrinken totdat je ordinair aangeschoten bent. Snoepen en snacken doe ik vanzelfsprekend helemaal niet, met uitzondering van fruit van het seizoen. En ik houd ook nog tijd over voor leuke, verantwoorde en creatieve hobby’s en sociale contacten.

Mijn huis kan zo een damesblaadje in, het is ingericht met frisse en vrolijke lentekleuren waarin kinderen kind kunnen zijn en een heerlijke jeugd kunnen beleven. Ze kunnen er ravotten of zich terugtrekken in hun eigen hoekje en lekker wegdromen zonder dat ik tegen ze zeg dat ze hun zooi moeten opruimen en onmiddellijk want we gaan eten en ik moet de tafel dekken dus ik heb dat tafelkleed nodig en wel nu en waarom gebruiken ze steeds al die wasknijpers bij hun spelletjes want nu valt de helft uit elkaar en is onbruikbaar alsof ze denken dat ik niets beters te doen heb dan elke keer opnieuw naar de winkel te gaan voor nieuwe wasknijpers en hoe komen ze überhaupt op het idiote idee om midden in de keuken een hut te bouwen en daar de vuilnisbak in mee te nemen straks valt-ie nog om denken ze dan ook nooit na?

Hmmmm, dat gedeelte van die krant gaat nog wel redelijk, zij het dat ik voornamelijk de ingezonden brieven lees en de strips. Die seks gaat ook wel aardig. Nou, toch geen onaardige score.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *