Nog sneller afvallen

Op het gebied van zuinig leven ben ik een expert. Ik weet er werkelijk alles van. Goedkoop koken met groenten van het seizoen, stookkosten besparen door een vest aan te trekken en theezakjes aan de waslijn laten drogen om ze daarna nog een keer te gebruiken: mij hoef je niets meer te vertellen. Ik doe het al jaren, zo niet decennia. Al lang voordat de kredietcrisis uitbrak.

Ik denk wel eens: ik ben te laat geboren. Ik had in de jaren dertig moeten leven. Ik had me er prima doorheen geslagen, met al mijn zuinige handigheid.

Zoveel als ik weet van zuinigheid, zo weinig weet ik van diƫten en afvallen. Ik ben al vanaf mijn achttiende op hetzelfde gewicht en ook mijn omvang is in al die tijd niet veranderd. Dat weet ik zeker, want omdat ik zo zuinig ben, doe ik extreem lang met mijn kleding en alles past nog steeds.

Gelukkig heb ik vrienden en kennissen met andere interesses dan ik. En zo kom ik aan de tip van vandaag. Hij sluit aan op mijn bespaartip voor groenten die ik vorige week gaf. Sterker nog, het werkt volgens hetzelfde principe.

Wie sneller wil afvallen, zo vertelde een vriend van mij met veel kennis van het huidige dieetgebeuren, moet niet op de weegschaal gaan staan, maar erop springen. De cijfers zullen verspringen, omhoog en omlaag, net zo lang tot het juiste getal op het display verschijnt. Maar, aldus de vriend die mij deze geweldige tip gaf, alleen het eerste cijfer geldt!

En, nog mooier. Als de weegschaal door het springen kapot gaat, mag u zelf uw gewicht bepalen. Gewoon een getal kiezen dat u leuk vindt.

Afvallen was nog nooit zo makkelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *