Heerlijke playmobil

Als ouwe sok heb ik al veel gedaan in het leven. Een van de leukste dingen was toch wel het krijgen van kinderen.

Wonderlijk genoeg blijken alle cliché’s erover gewoon waar te zijn. Ja, de bevalling doet pijn, ja, het is vervelend om er ’s nachts uit te moeten, ja, die driftbuien zijn vermoeiend, ja, het is niet leuk als ze met veertig graden koorts tegen je aan hangen en over je heen kotsen en ja je houdt zelf nauwelijks meer een leven over want zij gaan Altijd Voor.

Maar je krijgt er zoveel voor terug. Eerlijk waar.

Het mooiste geschenk dat mijn kinderen mij hebben gegeven is de grote hoeveelheid speelgoed die tegelijk met hen mijn huis in kwam. Echt, die koters boffen, want het huidige speelgoed is vele malen beter dan dat armoedige spul waar wij het vroeger mee moesten doen.

In het begin moet je even doorbijten. Hoe fris gekleurd en inventief die zachte ballen, knisperboekjes en rammelpopjes ook zijn, het blijft wat saai. Vanaf een jaar of 3 komt het betere spul. Lego. Playmobil. Barbies. Varianten op barbies als Moxie of Bratz. Roze ponies in allerlei formaten. Knex. Eindeloze hoeveelheden knutselmateriaal.

En oh, wat een aanbod. Zo hebben mijn kinderen meer dan tweehonderd playmobilpoppetjes (ze hebben ze laatst geteld!) terwijl mijn broer en ik het er met hooguit twintig moesten zien te redden. En dan heb ik het nog niets eens over de overweldigende toename van playmobilpoppetjesattributen. Wij hadden een paar helmen, een brandweerslang en een ambulance maar die was eigenlijk van Tonka dus te groot voor playmobil.

De playmobilpoppetjes van mijn kinderen hebben een iglotent, slaapzakken, een barbecue, vissen en worst voor op de barbecue, koffiebekers, theekopjes, borden, wijnglazen, een kampeerauto, een caravan, een wastafel, tubes tandpasta, een tandenborstels, paarden met een zadel, een borstel voor de paarden, een deken voor de paarden, een zweep voor de paarden, meerdere voerbakken voor de paarden, verschillende karretjes om achter de paarden te spannen, een rivier van plastic, een bakkerij met broodjes en taartjes, een boom met een hut erin, een schoolbord en schoolbankjes en genoeg dieren om vijf keer de ark van Noach mee te vullen. En dan heb ik nog lang niet alles opgenoemd.

Voor barbies, lego, Moxies en de ponies geldt hetzelfde. De hoeveelheid accessoires is eindeloos. Roze ponies met zonnebrillen, rokjes en hoge hakken die wonen in een boom vol kauwgomballen? Het bestaat! Kijk maar in de speelgoedwinkel.

Maar nu begin ik tegen de minder leuke kanten van kinderen aan te lopen. Ze worden groter en de playmobil wordt steeds minder vaak uit de kast getrokken. Laat staan dat ze er samen met hun oude moeder mee willen spelen.

Ik geloof dat ik er nog niet aan toe ben om mijn playmobilgenot op te geven. Is er iemand die met mij een playmobildate wil, met al die tweehonderd poppetjes én hun geweldige attributen?

Eén antwoord op “Heerlijke playmobil”

  1. Hoi!
    Ja Playmobil is een virus, het gaat niet meer over.
    Je kunt je hart ophalen in de Playmobil winkel in Wageningen, daar hebben ze heeeeel veel oud en nieuw playmobil onderdelen en ook complete 2dehands sets.
    Hopelijk woon je daar in de buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *