Gratis budgettip!

Vandaag wil ik een gratis budgettip met u delen, beste lezer. Zoals u vermoedelijk weet worden in winkels bedragen afgerond. Moet u bijvoorbeeld 4 euro 58 betalen voor een keihard zuurdesembrood bij de natuurvoeder, dan wordt u geacht 4 euro 60 te geven. Tja, ze zijn duur, die natuurvoeders. Die twee cent is voor de winkel. En gaat u bijvoorbeeld naar Albert Heijn om daar een slap kauwgumbrood te halen dan kost dat misschien 1 euro 26. U bent in het voordeel want u hoeft slecht 1 euro 25 af te rekenen.

Tot nu dacht ik dat dit systeem zichzelf aardig in evenwicht hield. De ene keer betaal je twee cent te veel, de andere keer twee cent te weinig. Iedereen blij.

Maar nu heb ik een manier bedacht waardoor de centafronding altijd in mijn voordeel valt! En dit geheim wil ik graag delen met de rest van de wereld. Het werkt simpel. Als het voordeel aan mijn kant is, het bedrag eindigt dus op 6 of 7 cent, dan betaal ik contant. Eén of misschien zelfs twee cent voordeel, hoera! Is het voordeel aan de kant van de winkel, dus het bedrag eindigt op 8 of 9 cent, dan reken ik af met pinpas. Want als je pint, wordt het bedrag niet afgerond. En hoppa, weer 1 of 2 cent bespaard!

Wat een geweldig financieel inzicht heb ik toch! Ik begrijp alleen niet waarom ik nog geen miljonair ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *