Roze riekt niet

Het lijkt erop dat mijn actiegroep Roze! een tegenstander krijgt. In Groot-Brittannië is Pinkstinks opgericht. Met als belangrijkste actiepunt: geef meisjes met kerstmis geen roze cadeaus. Want fuchsia ponies, barbies met glimmende zalmroze jurken en fornuisjes met lichtroze pannetjes zijn niet goed voor meisjes die zich nog moeten ontwikkelen. Dan gaan ze alleen maar zitten wachten tot er een rijke, knappe, vriendelijke prins voorbij komt die hen gelukkig zal maken.

Fantastisch natuurlijk, zo’n actiegroep. Het is toch geweldig als mensen de wereld willen verbeteren en niet te beroerd zijn voor dat doel anderen voor te schrijven wat zij moeten doen of juist laten?

Stel je toch voor dat onze kinderen zomaar met speelgoed gaan spelen dat ze leuk vinden! Dan blijven ze hun hele leven dingen doen die ze graag willen doen en dan wordt het natuurlijk een ongeregeld zooitje.

Nu ben ik niet alleen onbezoldigd voorzitter van de actiegroep Roze! maar ook nog eens moeder van twee dochters. En mijn doelen zijn grappig genoeg precies omgekeerd aan die van Pinkstinks.

Ik geef mijn dochters uitsluitend speelgoed dat hun ontwikkeling belemmert. Liefst in de kleur roze natuurlijk.

Zo komt het dat hun kamers volstaan met roze miniwasmachines, roze ministofzuigers, roze ministrijkijzers, roze ponies, roze prinsessenjurken, roze glimmende hakkenschoenen, roze barbies met een roze garderobe (een enkele keer zit er een blauwe broek in de cadeauverpakking maar die gooi ik altijd meteen weg).

De muren zijn met roze prinsessenbehang opgesierd, voor hun ramen hangen roze glimmende gordijnen met hartjes erop en hun garderobe bestaat uit roze maillots, roze jurken, roze rokken en roze strings want ook daar kun je niet vroeg genoeg mee beginnen.

Beide dochters hebben dezelfde toekomstwensen:
1. Een slome trut worden die thuis blijft om het huis te poetsen
2. De rest van de dag vullen met het haken van babymutsjes volgens een ingewikkeld patroon
3. Zich keer op keer door hun man in elkaar laten slaan zonder daar iets van te zeggen.

Elke avond leg ik mijzelf met een glimlach op mijn lippen te rusten. Ik heb mijn doelen in de opvoeding bereikt!

2 antwoorden op “Roze riekt niet”

  1. Heeeeeeel erg dat die arme meisjes geen roze mogen dragen van hun mama daar in Engeland.
    PS Lila met glitters is ook heel mooi hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *